sâmbătă, 4 februarie 2012

Cate ceva despre sprancene

Publicat de Mojisha la 07:51
Sprancenele - Uneori cea mai neglijata parte a fetei. Totusi ar trebui sa stiti ca nu ar trebui sa fie asa. Sprancenele frumos pensate si aranjate pot ajuta la definirea expresiei fetei,  formei ochilor, echilibreaza si armonizeaza fata si sunt piesa de rezistenta a unui machiaj
reusit.

Astazi va voi zice cate ceva de ingrijirea lor.

-Lungimea ideala a unei sprancene frumoase este data de linia imaginara care pleaca in linie verticala de la baza nasului si alta care porneste in unghi, intersectandu-se cu prima.
-Se stie ca prin tunderea varfurilor sprancenelor acestea devin mai dese. Rolul tunderii varfurilor este acela de a regenera firele de par, indepartand in acelasi timp varfurile tocite sau decolorate de soare. Totusi, pentru a evita toate acestea, sprancenele trebuie sa fie pieptanate orientand varfurile in sus, dupa care sa fie taiate simetric.



- Pensate corespunzator, sprancenele prezinta marele avantaj de a corecta si forma ochilor. Astfel, daca vreti corectarea ochilor apropiati, sprancenele ar trebui sa fie pensate indeosebi la baza, iar daca doriti obtinerea unui efect de ridicare a pleoapelor cazute, sprancenele vor fi pensate mai ales spre coada ochiului. In acest fel, arcada va parea mai mare decat este in realitate.

-Nu va pensati in acceasi forma cu ochelarii, deoarece exista riscul de a se confunda. Aceasta regula trebuie urmarita si atunci cand alegeti ramele ochelarilor care nu trebuie sa fie in aceeasi nuanta cu sprancenele. La fel ca si ochelarii, sprancenele dau forma fetei asa ca trebuie sa aveti grija daca purtati ochelari sa le ingrijiti putin mai mult decat persoanele fara.

-Sprancenele pensate mult prea subtire imbatranesc fata, nu o fac mult mai frumoasa cu cred unele persoane. Dar si cele mult prea groase nu ajuta deloc, deoarece dau un aspect neingrijit fetei.



Creionul de ochi este un accesoriu important in trusa de machiaj, dar si daca il folositi excesiv veti da un aspect plastic al fetei. Au aparut pe piata si diferite truse pentru sprancene, pe baza de pudra si/sau ceara, sabloane pe care le puteti folosi.



Astfel, nu uitati, fetelor ! Sprancenele bine ingrijite finiseaza si definesc un machiaj perfect.

1 comentarii:

Unknown spunea...

De când folosesc ulei de ricin pentru întreţinerea lor, sprâncenele mele sunt mai lucioase şi nu mă chinui prea mult cu aranjatul lor :P http://www.ghidufrumusetii.ro/2016/04/07/ulei-de-ricin-pentru-gene-si-sprancene/

Trimiteți un comentariu

 

Mojisha Blog Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting